Stretnutie prívržencov hnutia skinheads v Bardejove. Smrteľná dopravná nehoda v Spišskej Belej

27.04.2008 Celý región

Stretnutie prívržencov hnutia skinheads v Bardejove: Na základe operatívnych poznatkov kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ Prešov a Okresného riaditeľstva PZ Bardejov o stretnutí prívržencov a sympatizantov hnutia ...
Od popoludnia monitorovali policajti miesta ako autobusová stanica, železničná stanica, príjazdové cesty, verejné priestranstva a taktiež aj vytipované objekty. Vo večerných hodinách policajti prekontrolovali pohostinné a reštauračné zariadenia, bary a diskotéky, pričom v jednom z vytipovaných barov na Ulici Dlhý rad sa nachádzalo približne 60 prívržencov hnutia Skinheads. V bare policajti prekontrolovali viac ako 70 osôb, jednu osobu zaistili a jedna osoba bola predvedená. Pri kontrole zaistili policajti jednu plynovú zbraň a taktiež zistili jeden priestupok na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami a jeden priestupok proti verejnému poriadku. Kontrolované osoby svojím zovňajškom a oblečením prejavovali sympatie k hnutiu skinheads a pravicovému extrémizmu. V tejto skupine boli osoby z rôznych miest Prešovského, Košického a Trenčianskeho kraj.
Vďaka zisteným poznatkom o stretnutí prívržencov a sympatizantov hnutia skinheads a následným prijatým opatreniam zo strany polície nedošlo k demoštrovaniu sily na verejnosti, prejavom neznášanlivosti, rasizmu, fašizmu, xenofóbie, k narúšaniu verejného poriadku a páchaniu inej trestnej činnosti.

Smrteľná dopravná nehoda v Spišskej Belej:
K smrteľnej dopravnej nehode došlo včera popoludní v Spišskej Belej, okr. Kežmarok.
V čase o 17:30 h viedol po Slnečnej ulici v Spišskej Belej smerom od obce Križová Ves 31 ročný miestny obyvateľ osobné auto Ford Siera. Z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom na komunikáciu vľavo a zišiel mimo spevnenú časť cesty, pričom prednou ľavou časťou auta narazil do stromu. Pri nehode utrpel vodič ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Nebohému bola odobratá krv na zistenie požitia alkoholických nápojov. Na vozidle vznikla škoda vo výške približne 50 000, -Sk. Nehodu vyšetrujú popradskí dopravní policajti.
 

Vyberte región